Η εταιρία  Δούρος Α.Ε., στο πλαίσιο της Κοινωνικής της Υπευθυνότητας, με έντονη παρουσία στα κοινωνικά  και πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας, είναι χορηγός του Διεθνούς Προγράμματος Κοινωνικής Ανάπτυξης του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού AIESEC και συγκεκριμένα του προγράμματος “NGO for Change”.  

Συγκεκριμένα με τη στήριξη της εταιρίας, ο Josh, φοιτητής από την Γουατεμάλα εργάζεται εθελοντικά στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας στην Πάτρα.

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος, διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός στον κόσμο, με παρουσία σε 124 χώρες και 2400 Πανεπιστήμια, ενώ αριθμεί πάνω από 86.000 μέλη. Μέσα από τα προγράμματά της, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολιτισμική και εργασιακή γνώση και κατανόηση, ενώ παράλληλα κερδίζουν και αναπτύσσουν χρήσιμες δεξιότητες και χαρακτηριστικά, προκειμένου να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία και την εξέλιξή της.

Ως υποστηρικτής των ιδεών της ειρήνης, της διαπολιτισμικότητας και της κατανόησης της διαφορετικότητας των ανθρώπων, η Dur στηρίζει τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν να αναπτύξουν ένα παγκόσμιο περιβάλλον μάθησης γεφυρώνοντας τις διαφορές μεταξύ λαών και διαφορετικών πολιτισμών.