Η DUR εμψυχώνοντας σταθερά δράσεις της τοπικής κοινωνίας με επιστημονικό και ενημερωτικό υπόβαθρο, αποτέλεσε χορηγός του “19ου Συνέδριου Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής” που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από τις 16 έως τις  18 Νοεμβρίου 2018 στο Επιμελητήριο Αχαΐας και το Συνεδριακό κέντρο Αγοράς Αργύρη.

Με αφορμή την επερχόμενη διοργάνωση των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα το 2019, το Συνέδριο εστίασε στην ανάδειξη της θετικής αλληλεπίδρασης των αθλητικών δρώμενων και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνικοοικονομικών δεδομένων, προβάλλοντας τον Αθλητισμό ως μοχλό εξέλιξης. Στο διήμερο των εκδηλώσεων, όπου κυριάρχησε η διεπιστημονικότητα μέσω της σύνδεσης του Αθλητισμού με τον Τουρισμό, την Επιχειρηματικότητα, την Οικονομία και τις αρχές της Διοίκησης, η DUR στήριξε τους συντελεστές του, επιδοκιμάζοντας έμπρακτα τους στόχους της διοργάνωσης για ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών και ερεθισμάτων της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας του χώρου.

Η DUR, με κοινωνική υπευθυνότητα, ενθαρρύνει πιστά εκπαιδευτικές δράσεις που καλλιεργούν προοπτικές ανάπτυξης και προωθούν το γόνιμο διάλογο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.